Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Īrisu- kukurūzas nūjiņu saldā desa

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 200 – 250 g (1 paka) kukurūzas nūjiņu
  • 800 -1000 g īrisu
  • 250 g sviesta
  • 1 tējk. citronskābes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Sviestu ar īrisiem palielā katlā uz uguns maisot izkausē (Uzmanību! - Ja nemaisa, piedegs!), pievieno 1 tējkarotē vārīta ūdens izšķīdinātu citronskābi, labi izmaisa. Tad pakāpeniski iemaisa kukurūzu. Noņem no plīts un pa porcijai liek uz cepampapīra (pie tā nelīp) gabala, veidojot desas formu (dauzot ar koka karoti), rūpīgi ietin, izveido pēc iespējas apaļu formu, krustiski pārmet gumijas un liek ledusskapī. Pirms pasniegšanas sagriež šķēlēs un atbrīvo no folijas. No dotā daudzuma iznāk 2 saldās desas (viltotā zaķa lielumā) vai 4 tievas un apaļas. Desa ir skaisti dzeltena, ar patīkamu skābumiņu. Krāsas dēļ ļoti piemērota Lieldienu galdam.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Tomātu zupa ar dārzeņiem un pupiņām

Tomātu zupa ar dārzeņiem un pupiņām

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas