Sākums > Receptes > Deserti

Īrisu- kukurūzas nūjiņu saldā desa

2005. gada 13. aprīlis
Foto: Baiba Orbidāne
Pagatavošana
60 min
1. Sviestu ar īrisiem palielā katlā uz uguns maisot izkausē (Uzmanību! - Ja nemaisa, piedegs!), pievieno 1 tējkarotē vārīta ūdens izšķīdinātu citronskābi, labi izmaisa. Tad pakāpeniski iemaisa kukurūzu. Noņem no plīts un pa porcijai liek uz cepampapīra (pie tā nelīp) gabala, veidojot desas formu (dauzot ar koka karoti), rūpīgi ietin, izveido pēc iespējas apaļu formu, krustiski pārmet gumijas un liek ledusskapī. Pirms pasniegšanas sagriež šķēlēs un atbrīvo no folijas. No dotā daudzuma iznāk 2 saldās desas (viltotā zaķa lielumā) vai 4 tievas un apaļas. Desa ir skaisti dzeltena, ar patīkamu skābumiņu. Krāsas dēļ ļoti piemērota Lieldienu galdam.
Uz augšu