Tītars dārzeņos

2009. gada 2. oktobris
Foto: Olga Kursiša
Pagatavošana
50 min
1. tītara fileju sagriež šķēlēs, pēc tam strēmelēs. liek traukā, apkaisot ar vegetu un pa starpām liekot sīpolu šķēlītes, ķiploka smalkas šķēlītes. virsū uzliek pāris lauru lapas, uzkaisa sasmalcinātas dilles [var arī ziedkopas]. liek ledusskapī, lai iestāvās.
2. nākošā dienā [esmu gatavojusi arī pēc 2 dienām] liek čuguna sautējamā traukā [var arī vienkāršā katliņā], uzlej ūdeni, sautē, kamēr gaļa pamīksta. tad oievieno ripiņās sagrieztus burkānus, sagrieztas sviesta pupiņu pākstiņas, puķkāpostu sadalītu pa posmiņiem. sautē, līdz viss mīksts. ja vajag, pieber vēl vegetu vai sāli. beigās pievieno kre3jumu vai ar miltiem uztumētu ūdeni vai pienu. var nepievienot neko, ja nepatīk trekns...
Uz augšu