Makūnijs

4 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 250 g makaronu
  • Eļļa cepšanai
  • 400 ml ūdens
  • 300 g ķīnas saldskābā mērce
  • 300 ml piens
  • 1 ēk. miltu
  • 200 g zaļo pākšu pupiņu
  • 100 g brokoļu
  • 100 g šampinjonu
  • Sāls
  • Pipari
  • Ķīniešu garšvielas (vai arī nedaudz oregano un paprika)

Pagatavošana

20 min.
  1. Pannā uzkarsējam eļļu, beram virsū nevārītos makaronus un viegli apcepam.
  2. Uz pannas virs makaroniem uzlejam ūdeni (rakstu 400ml, bet tas atkarīgs no pannas lieluma) un ļaujam tiem gatavoties, - tas, cik ilgi atkarīgs no makaroniem, man tās bija aptuveni piecas minūtes. Jāskatās, lai ūdens nepaliek par maz, ja tā notiek - pielejam vel. Pieberam šķipsniņu sāls.
  3. Pavisam gatavus makaronus nevāram, jo tie vel sutināsies mērcē.
  4. Pievienojam makaroniem ķīnas saldskābo mērcīti un samaisam, ļaujam pasautēties.
  5. Glāzē samaisam pienu ar miltiem un lejam klāt makaroniem. Turpinam visu sildīt uz lēnas uguns.
  6. Tagad varam pievienot visu pārējo, es liku nedaudz brokoļu, plāni sagrieztus šampinjonus un pākšu pupiņas. Beram klāt ķīniešu garšvielu maisījumu, oregano, piparus. Ja ir paprikas pulveris, var arī to.
  7. Sautējam līdz gatavs.

Komentāri

Krisss 2009. gada 1. decembris 11:29
mana pavār māksla neiet tālāk par vārītām olām un ceptiem kartupeļiem, tapēc nebrīnaties par jautājumu...vai udeni kuros ir vārījušies makaroni ir jānokāš vai arī Ķīnas saldskābo mērci pievienot ūdeni nenokāšot...paldies

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni