Sākums > Receptes > Deserti

Tiramisu pēc itāļu šefpavāra receptes

2009. gada 24. septembris
Foto: Liene
Pagatavošana
60 min
1. Biskvīti jeb dāmu pirkstiņi: saputo 5 olu dzeltenumus ar 40g cukura, saputo 3 olu baltumus ar 30g cukura (gan dzeltenumam, gan baltumama jābūt labi saputotam, vēlams izmantot mikseri, tas būs ātrāk un vieglāk), sajauc abas masas un iemaisa 80g miltu, kas sijāti caur smalku sietiņu. Masu pilda kondetorejas maisiņā, vai parastā poletelēna maisiņā un veido iegarenus cepumus uz cepamā papīra, kas nedaudz ieziests ar sviestu, krāsni sakarsē līdz 200 grādiem un cep 8-10 min, atkarībā no cepumu lieluma. Biskvītiem jābūt kraukšķibiem un zeltītiem, formai nav īpašas nozīmes, nepārdzīvojiet, ja no krāsns izņemtie cepumi saplok, tas ir normāli! :) Ļaujiet cepumiem atdzist.
2. Mascarpone masa: saputo 4 olu dzeltenumus ar 75g cukura, saputu 4 olu baltumus (bez nekā), saputotajiem olu dzletenumiem pievieno mascarpone sieru un samaisa līdz viemērīgai masai, tad iecilā saputoto olu baltumu, lēnām un vienmērīgi.
3. Deserta pagatavošana: deserta trauciņa apakšā ielej tējkaroti Mascarpones masas, cepumus viegli mērcē aukstā kafijā (trīs tējkarotes šķīstošās kafijas uz 0.3l ūdens) un liek trauciņa apakšā, tad to pārkaisa ar rīvētu šokolādi, uzlej maskarpone masu, lai noklātu cepumus, tad liek nākamo kārtu cepumu un vēreiz nober ar šokolādi, un pārlej ar mascarpone masu, un tā katru deserta trauciņu piepilda.
4. Trauciņus tur vismaz 8h ledusskapī, pasniedzot nober ar šokolādes skaidiņām.
Uz augšu