Dārzeņu iesmiņi ar aso tomātu mērci

Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 1 neliels baklažāns
  • 4 nelieli cukini
  • 1 dzeltenā paprika
  • 1 sarkanā paprika
  • 2 sīpoli
  • 2 ķiploka daiviņas
  • Sāls un pipari
  • 5 ēd. k. eļļas
  • 500 g tomātu
  • 1 saišķītis pētersīļu
  • 1 neliels čili pipars
  • 1 /2 tējk. cukura
  • 4 koka vai metāla iesmiņi

Pagatavošana

50 min.
  1. Baklažānu un cukini nomazgā, nogriež tiem kātus un ziedaizmetņus, gareniski pārgriež uz pusēm vai četrās daļās, pēc tam sagriež un diezgan biezos gabalos.
  2. Paprikas pākstis nomazgā, iztīra un sagriež četrās daļās. Pēc tam nomizo sīpolu un arī sagriež četrās daļās. Dārzeņu gabaliņus uzver uz 4 iesmieņiem.
  3. Dārzeņu iesmiņiem uzkaisa mazliet sāls un piparus. Liek pannā un cep karstā eļļā uz vidēji lielas uguns apmēram 15 minūtes.
  4. Pa to laiku mērces pagatavošanai paredzētos tomātus applaucē un nevek miziņu. Tiem izgriež kātiņu vietas. Nomizo ķiploku daiviņas. Nomazgā un nosusina baziliku, tam noplūc lapiņas. Čili piparu pārgriež uz pusēm, izkasa visas sēklas un pāksts pusītes nomazgā.
  5. Mērces satāvdaļas ar elektrisko dārzeņu sasmalcinātāju pēc patikas sasmalcina rupjākos gabaliņos vai arī smalkā biezenī. Garšai pievieno sāli un cukuru un pasniedz pie dārzeņu iesmiņiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Uzkodas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi