Plūmju zupa ar sniega bumbām

Sastāvdaļas

  • <400g plūmju>
  • <5ēd. k.cukura>
  • <1-2 ēd.k. sviesta>
  • <2gl. plūmju sulas>
  • <2 t.k. vanilīncukura>
  • <1t.k. kartupeļu cietes>
  • <2 olu baltumi>

Pagatavošana

30 min.
  1. Plūmēm izņem kauliņus, sagriež 4 daļās. Katliņā liek sviestu un 3. ēd. k. cukura, karsējot ļauj tam karamelizēties. Lej klāt plūmju sulu, uzvāra un maisot karsē, līdz karamele izkūst. Pievieno plūmes,vanilīncukuru un 1. ēd. k. cukura, uzvāra un nedaudz pavāra, lai plūmes neizjuktu. Vieti atšķaida ar pāris karotēm ūdens, iemaisa zupā, uzvāra un no uguns noņem, atdzesē.
  2. Olu baltumus stingri saputo ar 1 ēd. k cukura. Platā katlā uzvāra ūdeni, uguni !izslēdz! Verdošajā ūdenī liek olu baltumu pikas,katlam uzliek vāku un 4-5 min patur. Tad izņem pikas ar putu karoti un liek iekšā atdzesētajā zupā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi