Kāposti ar rīsiem

2009. gada 18. septembris
Foto: Depositphotos.com
Lielisks veģetārais pamatēdiens vai laba piedeva! Rīsu/kāpostu proporcija pēc garšas, es taisu 1/2 nelielas kāpostgalvas uz sauju rīsu.
Pagatavošana
30 min
1. Rīsus izvāra.
2. Katliņā lej olīveļļu, uzkarsē.
3. Sagriež sīpolu, liek katlā cepties. Pasāla.
4. Cep pāris minūtes, kamēr sīpoli paliek dzeltenīgi.
5. Sagriež kāpostus, pievieno sīpoliem, uzlej vēl olīveļļu.
6. Pievieno smalki sarīvētu burkānu.
7. Nedaudz visu pasautē olīveļļā uz lielas uguns (lai drusku apcepas), bieži apmaisot. Pievieno sāli (pēc garšas) un melnos piparus (kādus 10 gb graudus, arī pēc garšas).
8. Pielej 1/2 glāzi buljona, 1 buljona kubiņš uz 1/2 glāzi (iesaku pirkt buljona kubiņus eko bodēs vai kur citur, kur pieejami eco/bio veģetārie buljona kubiņi!).
9. Sautē, kamēr kāposti mīksti un buljons gandrīz novārījies.
10. Pievieno vārītus rīsus, kārtīgi samaisa un sautē visu kopā vēl 5 min.

Labu apetīti!
Uz augšu