Sākums > Receptes > Zupas

Biešu zupa tiem, kas nemāk pagatavot gaļu

2009. gada 17. septembris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
40 min
1. Kartupeļus sagriež kubiciņos un liek vārīties katliņā (katliņā ieiet aptuveni 3 l).
2. Kamēr vāras kartupeļi sarīvē burkānus, sagriež sīpolu un ķiploku un apcep uz pannas (eļļā vai margarīnā) uz mazas uguns, lai sīpoli un burkāni sāk palikt tā kā nedaudz caurspīdīgi. Kad kartupeļi gandrīz mīksti, tad pievieno sacepto burkānu/sīpolu/ķiploka masu.
3. Pievieno marinētās bietes no burciņas.
4. Pēc tam sagriež kubiciņos vai mazās strēmelītēs desu . Desa, kurai ir taukumi piedos zupai smeķīgāku garšu. Desu apcep uz pannas, lai ir brūnīga.
5. Katliņā vārošajai virai pievieno Maggi Kostilja kubiciņus , 3 vai 4 - atkarībā no tā cik stipru vēlas.
6. Pašās beigās pievieno uz pannas apcepto desu. Ēd ar škābo krējumu.
Uz augšu