Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cūkgaļa "viktorija"

2005. gada 29. aprīlis
Foto: Rita Prane
Pagatavošana
20 min
1. Sagatavo miltus. 2 ēdamkarotēm kartupeļu vai kukurūzas cietes pievieno ¼ tējkarotes maltu melno piparu, ¼ tējkarotes maltu smaržīgo piparu un 1 ēdamkaroti (bez kalna) kaltētu piparmētru. Rūpīgi sajauc.
2. Sagatavo gaļu. Kakla karbonādes gabalu sagriez nelielos 1x1,5 cm gabaliņos un riktīgi apvārti kartupeļu miltu un garšvielu maisījumā. Atstāj pastāvēt miltos uz kādām 5 minūtēm.
3. Sagatavo vīnogas un garšaugus. Vīnogas nomazgā un rūpīgi attīri ogas no kātiņiem. Pētersīļus smalki sakapā, bet svaigās piparmētru lapas saplucini gabaliņos.
4. Gatavo un pasniedz. Uzkarsē pannu ar pāris karotēm eļļas, ieliec gaļu, rūpīgi nopurinot nost liekos miltus no gabaliņiem un cep apmaisot 5 minūtes uz vidēji strauja uguns. Pievieno vīnogas, 2/3 glāzes ūdens, sāli pēc garšas un pētersīļus, uzliec pannai vāku un nogriez uguni mazāku. Sutini uz neliela uguns zem vāka 10 minūtes. Pievieno saldo krējumu un saplucinātās piparmētru lapas. Sutini vēl 3 minūtes. Vajadzības gadījumā sabiezini mērci ar pārpalikušo miltu maisījumu. Pasniedz ar rīsiem vai kartupeļiem.
Uz augšu