Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Cepumu - kakao saldā desa

Cepumu - kakao saldā desa

FOTO: Depositphotos.com

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 800 g cepumu (piemēram, Selga)
  • 880 g cukura
  • 400 g margarīna
  • 200 g kakao
  • 5 olas
  • Piedevas:
  • 200 g krāsainas marmelādes (kubiņos)
  • 100 g sīrupā iemaisītu apelsīnu miziņu
  • Rieksti
  • Cukāti
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

300 min.
  1. Cepumus uz plāts sabrūnina (5 min. pie 250°C, neapdedzināt!), saliek uz paplātes un ar mīklas rulli sadrupina.
  2. Cukuru un margarīnu palielā katlā uz uguns izkausē un, lēni maisot, izšķīdina cukuru (cik tas iespējams).
  3. Noņem no uguns, padzesē, pa vienai kuļot pievieno sakultas olas.
  4. Tad pieber kakao, cepumus. Ja vēlas, var pievienot rumu, balzāmu, liķieri vai citrusu esenci pēc ieskatiem.
  5. Ļauj nedaudz padzist un liek uz folijas gabala. Veido desas formu, rūpīgi ietin un liek ledusskapī, līdz kārtīgi sastingst.
  6. Pirms pasniegšanas sagriež šķēlēs un atbrīvo no folijas. No dotā daudzuma iznāk 2 saldās desas. Desa ir skaista - tumši brūna ar gaišiem dzelteniem cepumu “speķa” gabaliņiem un caurspīdīgām, krāsainām marmelādes actiņām. Desu viegli sagriezt plānās šķēlītēs.
  7. Uzmanīgi ar alkohola pievienošanu - desu viegli sataisīt par šķidru, un tad ir ļoti grūti tai piedot formu.

    Lai labi garšo!
    Uzmanīgi ar alkohola pievienošanu - desu viegli sataisīt par...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Citādais Napoleons ar ogām un vārīto krēmu

Citādais Napoleons ar ogām un vārīto krēmu

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas