Cepumu - kakao saldā desa

Cepumu - kakao saldā desa
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 800 g cepumu (piemēram, Selga)
  • 880 g cukura
  • 400 g margarīna
  • 200 g kakao
  • 5 olas
  • Piedevas:
  • 200 g krāsainas marmelādes (kubiņos)
  • 100 g sīrupā iemaisītu apelsīnu miziņu
  • Rieksti
  • Cukāti

Pagatavošana

300 min.
  1. Cepumus uz plāts sabrūnina (5 min. pie 250°C, neapdedzināt!), saliek uz paplātes un ar mīklas rulli sadrupina.
  2. Cukuru un margarīnu palielā katlā uz uguns izkausē un, lēni maisot, izšķīdina cukuru (cik tas iespējams).
  3. Noņem no uguns, padzesē, pa vienai kuļot pievieno sakultas olas.
  4. Tad pieber kakao, cepumus. Ja vēlas, var pievienot rumu, balzāmu, liķieri vai citrusu esenci pēc ieskatiem.
  5. Ļauj nedaudz padzist un liek uz folijas gabala. Veido desas formu, rūpīgi ietin un liek ledusskapī, līdz kārtīgi sastingst.
  6. Pirms pasniegšanas sagriež šķēlēs un atbrīvo no folijas. No dotā daudzuma iznāk 2 saldās desas. Desa ir skaista - tumši brūna ar gaišiem dzelteniem cepumu “speķa” gabaliņiem un caurspīdīgām, krāsainām marmelādes actiņām. Desu viegli sagriezt plānās šķēlītēs.
  7. Uzmanīgi ar alkohola pievienošanu - desu viegli sataisīt par šķidru, un tad ir ļoti grūti tai piedot formu.

    Lai labi garšo!
    Uzmanīgi ar alkohola pievienošanu - desu viegli sataisīt par...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Dace Jirgena 13. marts 16:26
Ĺoti gards.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi