Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi Ābolu - brūkleņu kompots

Ābolu - brūkleņu kompots

FOTO: Ilze Lipska

Šis ir mans mīļākais kompots!
Daļu nesu uz pagrabu, bet daļu ielieku ledusskapī, pēc pāris dienām jau ir gatavs lietošanai!
1) ļoti garšīgs dzēriens sanāk atšķaidot 1:2
2) auglīši ar nelielu sīrupa daudzumu ideāli iet kopā ar plombīra saldējumu!
3) bet protams, protams - var ēst tāpat!
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Āboli, tādi saldāki
  • Brūklenes
  • Kanēļa standziņas
  • Citrons
  • Cukurs
  • Ūdens
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Vispirms izvāra sīrupu - uz 1 litru ūdens 200-300 g cukura.
  2. Tad ņem ābolus, brūklenes un arī kanēļa standziņas sadala gabaliņos, sagriež citronu.
  3. Kārto burciņā - vispirms sagriež ābolu.
    Kārto burciņā - vispirms sagriež ābolu.

    FOTO: Ilze Lipska

  4. Tad uzber brūklenes.
    Tad uzber brūklenes.

    FOTO: Ilze Lipska

  5. Tad atkal ābolus, ieliek arī kanēļa standziņu.
    Tad atkal ābolus, ieliek arī kanēļa standziņu.

    FOTO: Ilze Lipska

  6. Un ber brūklenes.
    Un ber brūklenes.

    FOTO: Ilze Lipska

  7. Uzliek citrona šķēlīti.
    Uzliek citrona šķēlīti.

    FOTO: Ilze Lipska

  8. Piepilda pilnu burku ar āboliem.
    Piepilda pilnu burku ar āboliem.

    FOTO: Ilze Lipska

  9. Liek pasterizēties karstā ūdenī uz 20 minūtēm.
    Liek pasterizēties karstā ūdenī uz 20 minūtēm.

    FOTO: Ilze Lipska

  10. Aizskrūvē, apgāž otrādi un noliek, lai atdziest.
  11. Kad atdzisis, liek ledusskapī vai nes uz pagrabu.
  12. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Žāvētu augļu ķīselis ar pienu

Žāvētu augļu ķīselis ar pienu

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas