Sākums > Receptes > Konservējumi

Ābolu - brūkleņu kompots

2009. gada 10. septembris
Foto: Ilze Lipska
Šis ir mans mīļākais kompots!
Daļu nesu uz pagrabu, bet daļu ielieku ledusskapī, pēc pāris dienām jau ir gatavs lietošanai!
1) ļoti garšīgs dzēriens sanāk atšķaidot 1:2
2) auglīši ar nelielu sīrupa daudzumu ideāli iet kopā ar plombīra saldējumu!
3) bet protams, protams - var ēst tāpat!
Pagatavošana
60 min
1. Vispirms izvāra sīrupu - uz 1 litru ūdens 200-300 g cukura.
2. Tad ņem ābolus, brūklenes un arī kanēļa standziņas sadala gabaliņos, sagriež citronu.
3. Kārto burciņā - vispirms sagriež ābolu.
Foto: Ilze Lipska
4. Tad uzber brūklenes.
Foto: Ilze Lipska
5. Tad atkal ābolus, ieliek arī kanēļa standziņu.
Foto: Ilze Lipska
6. Un ber brūklenes.
Foto: Ilze Lipska
7. Uzliek citrona šķēlīti.
Foto: Ilze Lipska
8. Piepilda pilnu burku ar āboliem.
Foto: Ilze Lipska
9. Liek pasterizēties karstā ūdenī uz 20 minūtēm.
Foto: Ilze Lipska
10. Aizskrūvē, apgāž otrādi un noliek, lai atdziest.
11. Kad atdzisis, liek ledusskapī vai nes uz pagrabu.
12. Lai labi garšo!
Uz augšu