Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi Lečo kā bērnībā

Lai jūs nebaida laiks, kas pavadīts šā lečo pagatavošanā, visu atsvērs garša - mani lieliski sapratīs tie, kuri 70-jos baudīja "pa blatu" dabūto GLOBUS lečo.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Ungāru pipari - 2 kg
  • Tomāti - 3 kg
  • Sīpoli - 1kg
  • Burkāni - 1 kg
  • Etiķis - 1/2 glāze
  • Cukurs - 1/2 glāze
  • Augu eļļa - 1/2 glāze
  • Sāls - pēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

120 min.
  1. Tomātus sablendē, iegūto sulu lej katlā un uzvāra. Pēc tam uz lēnas uguns vāra 1 stundu.
  2. Notīra sīpolus un burkānus. Sīpolus sagriež ripās, burkānus sarīvē. Uzkarsētā pannā apcep burkānus un sīpolus, pēc tam uz lēnas uguns sautē ~10 min.
  3. Piparus pārgriež un izņem sēklotni, sagriež mazākos gabalos. Piparus pārlej ar verdošu ūdeni uz ~2-3 min.
  4. Tomātu masai pielej etiķi, cukuru, eļļu un sāli. Pieber apceptos sīpolus, burkānus un piparus, sajauc. Visu laiku maisot uz lēnas uguns vāra 15 min.
  5. Karstu lečo lej burkās un aizvāko. Apgrieztā veidā burkas tur 8-10 stundas. Uzglabā vēsumā.
  6. No minētā daudzuma iznāk 6 l ečo.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Puravu, ābolu un sakņu salāti

Puravu, ābolu un sakņu salāti

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas