Lečo kā bērnībā

3 1
Lai jūs nebaida laiks, kas pavadīts šā lečo pagatavošanā, visu atsvērs garša - mani lieliski sapratīs tie, kuri 70-jos baudīja "pa blatu" dabūto GLOBUS lečo.

Sastāvdaļas

  • Ungāru pipari - 2 kg
  • Tomāti - 3 kg
  • Sīpoli - 1kg
  • Burkāni - 1 kg
  • Etiķis - 1/2 glāze
  • Cukurs - 1/2 glāze
  • Augu eļļa - 1/2 glāze
  • Sāls - pēc garšas

Pagatavošana

120 min.
  1. Tomātus sablendē, iegūto sulu lej katlā un uzvāra. Pēc tam uz lēnas uguns vāra 1 stundu.
  2. Notīra sīpolus un burkānus. Sīpolus sagriež ripās, burkānus sarīvē. Uzkarsētā pannā apcep burkānus un sīpolus, pēc tam uz lēnas uguns sautē ~10 min.
  3. Piparus pārgriež un izņem sēklotni, sagriež mazākos gabalos. Piparus pārlej ar verdošu ūdeni uz ~2-3 min.
  4. Tomātu masai pielej etiķi, cukuru, eļļu un sāli. Pieber apceptos sīpolus, burkānus un piparus, sajauc. Visu laiku maisot uz lēnas uguns vāra 15 min.
  5. Karstu lečo lej burkās un aizvāko. Apgrieztā veidā burkas tur 8-10 stundas. Uzglabā vēsumā.
  6. No minētā daudzuma iznāk 6 l ečo.

Komentāri

Kristīne 2014. gada 21. septembris 09:21
Paldies,Guntai par šo recepti.Jau četri gadi ,pieturos pie šīs receptes.Radi un draugi sajūsma.Vēlreiz,paldies,par bērnības garšu!
Baiba 2013. gada 10. septembris 22:46
Un parastu papriku tak var likt tās ungāru paprikas vietā?
Baiba 2013. gada 10. septembris 22:45
Ja etiķa vietā lieto esenci, tad kāds būtu nepieciešamais daudzums?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi