Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Ābol-biezpien-maize

Ābol-biezpien-maize

FOTO: Ilze Lipska

Kolekcijas: Fotoreceptes
Lai nebiedē varbūt apraksts, bet šo kūku nudien ir viegli uztaisīt. Mīkla samīcās ātri, ar rokām, arī biezpiena masu ātri ātri sajauc kopā. ilgākais process ir ābolu nomizošana un sagriešana, un protams - cepšana.
Bet cepšanu jau paveic cepeškrāsns, tā ka tiešām -ļoti viegli, skaisti un galvenais jau garšīgi!
Lai izdodas!
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Mīklai
  • 500 gr milti
  • 200 gr auksts sviests
  • 3 ēd.k. cukurs
  • Ēd.k. krējums
  • Pildījumam
  • 200 gr biezpiens
  • Cukurs pēc garšas, apmēram 3 ēd.k
  • 1 ēd.k. kanēlis
  • 3 olas
  • Puse citrona sulas
  • Kādas 3 ēd.k. manna
  • Pāri
  • Āboli
  • Otra puse citrona sulas
  • Sauja brūkleņu
  • Un ābolu ievārījums
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

120 min.
  1. samīcam mīklu.
  2. bļodā ieberam miltus
    bļodā ieberam miltus

    FOTO: Ilze Lipska

  3. pieliekam sviestu - aukstu, sagriežam gabaliņos
    pieliekam sviestu - aukstu, sagriežam gabaliņos

    FOTO: Ilze Lipska

  4. un ar rokām samīcam kopā.
  5. tad pieliekam krējumu
    tad pieliekam krējumu

    FOTO: Ilze Lipska

  6. cukuru
    cukuru

    FOTO: Ilze Lipska

  7. un samīcam viendabīgu mīklu
    un samīcam viendabīgu mīklu

    FOTO: Ilze Lipska

  8. liekam ledusskapī, lai kādu pusstundu pastāv.
  9. Tālāk - izvāram ābolu ievārījumu, ja tāds nav.. iet ātri - nomizojam ābolus, sagriežam gabaliņos, pārberam cukuru, mazliet ūdeni, un liekam vārīties... - gatavs ābolu ievārījums
    Tālāk -  izvāram ābolu ievārījumu, ja tāds nav.. iet ātri -...

    FOTO: Ilze Lipska

  10. Tālāk - biezpiena kārta.
  11. liekam traukā biezpienu
    liekam traukā biezpienu

    FOTO: Ilze Lipska

  12. pārberam cukuru
    pārberam cukuru

    FOTO: Ilze Lipska

  13. kanēli
    kanēli

    FOTO: Ilze Lipska

  14. pievienojam olas
    pievienojam olas

    FOTO: Ilze Lipska

  15. izspiežam sulu no puscitrona
    izspiežam sulu no puscitrona

    FOTO: Ilze Lipska

  16. visu samaisam
    visu samaisam

    FOTO: Ilze Lipska

  17. un vēl iejaucam klāt mannu, lai masa biezāka
    un vēl iejaucam klāt mannu, lai masa biezāka

    FOTO: Ilze Lipska

  18. pannā liekam cepamo papīru, un ieklājam mīklu
    pannā liekam cepamo papīru, un ieklājam mīklu

    FOTO: Ilze Lipska

  19. un uz 20 minūtēm ieliekam uzkarsētā cepeškrāsnī
  20. tikmēr sagriežam ābolus, un samaisam tos kopā ar citrona sulu (no otras pusītes citronam)
    tikmēr sagriežam ābolus, un samaisam tos kopā ar citrona sul...

    FOTO: Ilze Lipska

  21. ņemam mīklu ārā no cepeškrāsns
    ņemam mīklu ārā no cepeškrāsns

    FOTO: Ilze Lipska

  22. lejam virsū biezpiena masu
    lejam virsū biezpiena masu

    FOTO: Ilze Lipska

  23. pāri klājam ābolus
    pāri klājam ābolus

    FOTO: Ilze Lipska

  24. pārberam nedaudz cukura
    pārberam nedaudz cukura

    FOTO: Ilze Lipska

  25. un uzliekam arī brūklenes
    un uzliekam arī brūklenes

    FOTO: Ilze Lipska

  26. liekam cepties aptuveni 40-50 minūtes,
  27. kad maize gatava, ņemam ārā
    kad maize gatava, ņemam ārā

    FOTO: Ilze Lipska

  28. liekam pāri ievārījumu
    liekam pāri ievārījumu

    FOTO: Ilze Lipska

  29. izlīdzinam, un liekam vēl uz 5-10 minūtēm cepeškrāsnī
    izlīdzinam, un liekam vēl uz 5-10 minūtēm cepeškrāsnī

    FOTO: Ilze Lipska

  30. gatavs rezultāts
    gatavs rezultāts

    FOTO: Ilze Lipska

  31. griežam gabaliņos un pasniedzam
    griežam gabaliņos un pasniedzam

    FOTO: Ilze Lipska

  32. garšīga arī, kad auksta..
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Biezpiena sacepums "Maigoņa brālis" kaloriju skaitītājiem

Biezpiena sacepums "Maigoņa brālis" kaloriju skaitītājiem

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas