Ābol-biezpien-maize

2009. gada 10. septembris
Foto: Ilze Lipska
Lai nebiedē varbūt apraksts, bet šo kūku nudien ir viegli uztaisīt. Mīkla samīcās ātri, ar rokām, arī biezpiena masu ātri ātri sajauc kopā. ilgākais process ir ābolu nomizošana un sagriešana, un protams - cepšana.
Bet cepšanu jau paveic cepeškrāsns, tā ka tiešām -ļoti viegli, skaisti un galvenais jau garšīgi!
Lai izdodas!
Pagatavošana
120 min
1. samīcam mīklu.
2. bļodā ieberam miltus
Foto: Ilze Lipska
3. pieliekam sviestu - aukstu, sagriežam gabaliņos
Foto: Ilze Lipska
4. un ar rokām samīcam kopā.
5. tad pieliekam krējumu
Foto: Ilze Lipska
6. cukuru
Foto: Ilze Lipska
7. un samīcam viendabīgu mīklu
Foto: Ilze Lipska
8. liekam ledusskapī, lai kādu pusstundu pastāv.
9. Tālāk - izvāram ābolu ievārījumu, ja tāds nav.. iet ātri - nomizojam ābolus, sagriežam gabaliņos, pārberam cukuru, mazliet ūdeni, un liekam vārīties... - gatavs ābolu ievārījums
Foto: Ilze Lipska
10. Tālāk - biezpiena kārta.
11. liekam traukā biezpienu
Foto: Ilze Lipska
12. pārberam cukuru
Foto: Ilze Lipska
13. kanēli
Foto: Ilze Lipska
14. pievienojam olas
Foto: Ilze Lipska
15. izspiežam sulu no puscitrona
Foto: Ilze Lipska
16. visu samaisam
Foto: Ilze Lipska
17. un vēl iejaucam klāt mannu, lai masa biezāka
Foto: Ilze Lipska
18. pannā liekam cepamo papīru, un ieklājam mīklu
Foto: Ilze Lipska
19. un uz 20 minūtēm ieliekam uzkarsētā cepeškrāsnī
20. tikmēr sagriežam ābolus, un samaisam tos kopā ar citrona sulu (no otras pusītes citronam)
Foto: Ilze Lipska
21. ņemam mīklu ārā no cepeškrāsns
Foto: Ilze Lipska
22. lejam virsū biezpiena masu
Foto: Ilze Lipska
23. pāri klājam ābolus
Foto: Ilze Lipska
24. pārberam nedaudz cukura
Foto: Ilze Lipska
25. un uzliekam arī brūklenes
Foto: Ilze Lipska
26. liekam cepties aptuveni 40-50 minūtes,
27. kad maize gatava, ņemam ārā
Foto: Ilze Lipska
28. liekam pāri ievārījumu
Foto: Ilze Lipska
29. izlīdzinam, un liekam vēl uz 5-10 minūtēm cepeškrāsnī
Foto: Ilze Lipska
30. gatavs rezultāts
Foto: Ilze Lipska
31. griežam gabaliņos un pasniedzam
Foto: Ilze Lipska
32. garšīga arī, kad auksta..
Uz augšu