Sākums > Receptes > Zupas

Šampinjonu-pupiņu zupa

2009. gada 9. septembris
Foto: Kristīne K
Sākotnējo recepti pirms kāiem desmit gadiem ieraudzīju vācu žurnālā "Bild Der Frau" - tikai tajā bija zaļās pākšu pupiņas un nebija sīpolu. Man tādu pie rokas nebija un es ar parastajām pupiņām izvārīju, nolēmu paimprovizēt un sacepu sēnes ar sīpoliem - rezultātā radās pavisam jauna recepte, kas nu tagad ir viena no iemīļotākajām manā virtuvē :)
Pagatavošana
40 min
1. pupiņas vāra lielā ūdens daudzumā (tik daudz, cik vajadzēs zupai)
2. kad pupiņas mīkstas, pieliek zupai kubiciņos sagrieztus kartupeļus, vienlaicīgi uz blakus riņķa eļļā apcep sīki sagrieztu sīpolu un sagrieztas sēnes
3. kad kartupeļi mīksti, pievieno zupai apceptās sēnes ar sīpoliem, sāli, garšvielas, uzliek vāku un atstāj kādu brīdi "ievilkties".
Uz augšu