Šampinjonu-pupiņu zupa

5 1
Sākotnējo recepti pirms kāiem desmit gadiem ieraudzīju vācu žurnālā "Bild Der Frau" - tikai tajā bija zaļās pākšu pupiņas un nebija sīpolu. Man tādu pie rokas nebija un es ar parastajām pupiņām izvārīju, nolēmu paimprovizēt un sacepu sēnes ar sīpoliem - rezultātā radās pavisam jauna recepte, kas nu tagad ir viena no iemīļotākajām manā virtuvē :)

Sastāvdaļas

  • Glāze izmērcētas pupiņu (baltās, raibās, black-eyes, sarkanās)
  • 6 -7 vidēji kartupeļi
  • 300 -500g šampinjoni
  • 1 liels sīpols
  • Eļļa cepšanai, sāls, zaļumi, garšvielas pēc izvēles

Pagatavošana

40 min.
  1. pupiņas vāra lielā ūdens daudzumā (tik daudz, cik vajadzēs zupai)
  2. kad pupiņas mīkstas, pieliek zupai kubiciņos sagrieztus kartupeļus, vienlaicīgi uz blakus riņķa eļļā apcep sīki sagrieztu sīpolu un sagrieztas sēnes
  3. kad kartupeļi mīksti, pievieno zupai apceptās sēnes ar sīpoliem, sāli, garšvielas, uzliek vāku un atstāj kādu brīdi "ievilkties".

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas