Vzd kūka

2009. gada 8. septembris
Foto: Anna Jersika
Recepte īpaša ar to, ka piemērojama sava ledusskapja šī brīža stāvoklim ;)
Pagatavošana
45 min
1. a) Olas ar cukuru saputo.
2. b) Sajauc ar biezpienu.
3. c) Izkausē sviestu un mazliet padzisušu jauc iepriekšminētajam klāt.
4. d) Pievieno miltus. Ja grib rozīnes, tās vispirms apviļā miltos un tad jauc klāt mīklai.
5. e) Pieliek sodu un citronskābi.(lieku jau sajauktu kopā)
6. f) Masu liek uz pannas (dziļās). Mīkla ir bieza. Oriģinālreceptē ieteica pat rullēt maliņas uz augšu.
7. g) Virsū kārto ābolus (vai ko citu, kas tai brīdī ir vairumā mājās).
8. h) Skābo krējumu sajauc ar cukuru un kanēli (pēc garšas) un pārklāj ar to kūku.
9. i) Liek aukstā plītī cepties uz 220 grādiem, 25 - 30 min.
10. Labu apetīti!
11. Paeksperimentējot – labi sanāk arī ja sviestu (margarīnu) daļu aizvieto ar krējumu (var lietot arī tādu, kas nav pirmā svaiguma). Tikai jāseko līdzi mīklas gala biezumam – tai jābūt pabiezai, pikučainai.
12. Parasti lieku daudz lielāku daudzumu biezpiena – visu, kas nav apēsts iepriekš un arī ja nav pirmā svaiguma. Kūkai garša no tā nemaitājas. ;)
13. Kūku pasniedzu ar to pašu pārpalikušo skābo krējumu, kas samaisīts ar cukuru un pārkaisīts ar kanēlis. Nu tāds LV tiramisū variants. Ļoti labi garšo, ja izdodās kūku izcept tādu mazliet paskābenu (virsējā slāņa dēļ – āboli, rabarberi.)
Uz augšu