Asie gurķīši

Sastāvdaļas

  • Gurķi
  • 300 g 9 % etiķis
  • 2 ēd.k. sāls
  • 4 ēd.k. cukurs
  • 2 l ūdens
  • Dilles
  • Ķiploks
  • Aspirīns

Pagatavošana

20 min.
  1. Gurķus nomazgā un saliek 3 litra burkā. pa virsu uzliek 2 daiviņas ķiploku, kādus 5 melnos piparus, dilles un 2 aspirīnus. Tikmēr vāra marinādi - ūdenim pielej etiķi, cukuru, sāli un uzvāra - tad lej burkā un vāko ciet. Apmet otrādi un uzliek segu un nākamajā dienā nes uz pagrabu.

Komentāri

iveta 2015. gada 10. augusts 11:49
Mana mamma gatavoja līdzīgi,pievienojot aspirīnu-ļoti labi gurķi sanāca.Es pati gatavoju ar pārliešanu,burkas nepastezēju,glabājas pat 2 gadus.
lita 2014. gada 27. augusts 09:02
Tā gurķus marinē mana vedekla! Bet es gurķus blanšēju, tad aspirīns nav vajadzīgs! Glabājas labi arī bez pastarizēšanas!
Evija 2009. gada 8. septembris 13:15
nu karam savs - jau ik gadus ādu ēdu un vēl neesmu neko kaitīgu sev novērojusi.....

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konservējumi


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi