Sākums > Receptes > Deserti

Auzu pārslu un ābolu sacepums

2009. gada 6. septembris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
30 min
1. No piena un auzu pārslām, pieliekot pēc garšas cukuru, izvāra pusgatavu biezputru. Ābolus sagriež plānās šķēlītēs, apkaisa ar cukuru. Sviestu, cukuru, olas dzeltenumu un garšvielu saputo, pieliek atdzisušai auzu pārslu biezputrai un iecilā saputotu olu baltumu.
2. Ietaukotā veidnē liek kārtu biezputras, tad kārtu ābolu šķēlīšu vai ābolu masas (liekot saldu ābolu masu vai kādu citu ievārījumu, cukuru var ņemt uz pusi mazāk); nākamā kārtā atkal biezputru, tad atkal ābolus un pabeidz ar biezputru.
3. Vis p kartes samaisit...
4. Virsū uzliek mazas nesālīta sviesta piciņas vai pārziež ar krējumu. Cep cepeškrāsnī. Sacepumu var gatavot arī ar nevārītām, tikai pienā izmērcētām auzu pārslām un bez olām.
Uz augšu