Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Auzu pārslu un ābolu sacepums

Auzu pārslu un ābolu sacepums

FOTO: Natalija Kalninga

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Sastāvdaļas: • 250 g auzu pārslu, • 3 glāzes piena, • 1 ola, • 120 g cukura, • 50 g sviesta vai margarīna, • 600 g svaigu, skābu ābolu (vai 300 g ābolu masas), • citrona miziņa pēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. No piena un auzu pārslām, pieliekot pēc garšas cukuru, izvāra pusgatavu biezputru. Ābolus sagriež plānās šķēlītēs, apkaisa ar cukuru. Sviestu, cukuru, olas dzeltenumu un garšvielu saputo, pieliek atdzisušai auzu pārslu biezputrai un iecilā saputotu olu baltumu.
  2. Ietaukotā veidnē liek kārtu biezputras, tad kārtu ābolu šķēlīšu vai ābolu masas (liekot saldu ābolu masu vai kādu citu ievārījumu, cukuru var ņemt uz pusi mazāk); nākamā kārtā atkal biezputru, tad atkal ābolus un pabeidz ar biezputru.
  3. Vis p kartes samaisit...
  4. Virsū uzliek mazas nesālīta sviesta piciņas vai pārziež ar krējumu. Cep cepeškrāsnī. Sacepumu var gatavot arī ar nevārītām, tikai pienā izmērcētām auzu pārslām un bez olām.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Jauno biešu lapiņu zupa jeb batviņi

Jauno biešu lapiņu zupa jeb batviņi

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas