Kartupeļu čipsi ar zaļumu mērci

5 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 400 g jauno kartupeļu
  • 3 ēdamk. olīveļļas
  • Sāls
  • Pipari
  • 1 /2 saišķīša pētersīļu
  • 1 /2 saišķīša bazilika
  • 1 /2 saišķīša jauno sīpoliņu ar lokiem
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2 ēdamk. saldo sinepju
  • 200 ml skāba krējuma
  • Citronpipari
  • 1 kārbiņa kressalātu

Pagatavošana

30 min.
  1. Kartupeļus zem tekoša ūdens ar birstīti nomazgā un ar visu mizu sagriež smalkās šķēlītēs.
  2. Pannā sakarsē eļļu un apce tajā kartupeļu šķēlītes. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
  3. Zaļumus nomazgā, nosusina un smalki sagriež. Jaunos sīpoliņus notīra, nomazgā un sagriež ripiņās. Nomizo un smalki sakapā ķiploka daiviņas.
  4. Zaļumus, jaunos sīpoliņus, ķiplokus un sinepes samaisa ar skābu krējumu. Pēc garšas pievieno citronpiparus.
  5. Mērci nelielos trauciņos liek uz šķīvjiem. Kartupeļu čipsus uzber uz virtuves papīra, lai notek eļļa, tad pasniedz pie mērces. Rotā ar kressalātiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas