Sākums > Receptes > Uzkodas

Kartupeļu čipsi ar zaļumu mērci

2009. gada 4. septembris
Foto: Ilga Jablonska
Pagatavošana
30 min
1. Kartupeļus zem tekoša ūdens ar birstīti nomazgā un ar visu mizu sagriež smalkās šķēlītēs.
2. Pannā sakarsē eļļu un apce tajā kartupeļu šķēlītes. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
3. Zaļumus nomazgā, nosusina un smalki sagriež. Jaunos sīpoliņus notīra, nomazgā un sagriež ripiņās. Nomizo un smalki sakapā ķiploka daiviņas.
4. Zaļumus, jaunos sīpoliņus, ķiplokus un sinepes samaisa ar skābu krējumu. Pēc garšas pievieno citronpiparus.
5. Mērci nelielos trauciņos liek uz šķīvjiem. Kartupeļu čipsus uzber uz virtuves papīra, lai notek eļļa, tad pasniedz pie mērces. Rotā ar kressalātiem.
Uz augšu