Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Uzkodas Kartupeļu čipsi ar zaļumu mērci

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 400 g jauno kartupeļu
  • 3 ēdamk. olīveļļas
  • Sāls
  • Pipari
  • 1 /2 saišķīša pētersīļu
  • 1 /2 saišķīša bazilika
  • 1 /2 saišķīša jauno sīpoliņu ar lokiem
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2 ēdamk. saldo sinepju
  • 200 ml skāba krējuma
  • Citronpipari
  • 1 kārbiņa kressalātu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Kartupeļus zem tekoša ūdens ar birstīti nomazgā un ar visu mizu sagriež smalkās šķēlītēs.
  2. Pannā sakarsē eļļu un apce tajā kartupeļu šķēlītes. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
  3. Zaļumus nomazgā, nosusina un smalki sagriež. Jaunos sīpoliņus notīra, nomazgā un sagriež ripiņās. Nomizo un smalki sakapā ķiploka daiviņas.
  4. Zaļumus, jaunos sīpoliņus, ķiplokus un sinepes samaisa ar skābu krējumu. Pēc garšas pievieno citronpiparus.
  5. Mērci nelielos trauciņos liek uz šķīvjiem. Kartupeļu čipsus uzber uz virtuves papīra, lai notek eļļa, tad pasniedz pie mērces. Rotā ar kressalātiem.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Piparkūku mīkla

Piparkūku mīkla

Uzkodas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas