Krēmzupa ar cukini

4 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 2 dzeltenie cukini
  • 2 baltie sīpoli
  • 1 karote kviešu miltu
  • 200 g skābā krējuma [15%]
  • 700 g dārzeņu buljona [2-3 kubiņi]
  • 2 -3 tējkarotes karija
  • Kaijenas pipari pēc garšas

Pagatavošana

35 min.
  1. 1. Cukini pārdala gareniski uz pusēm. Pusotru cukini nomizo un sagriež smalkos salmiņos, bet atlikušo cukini ar visu mizu sagriež plānos pusmēnestiņos, vai ceturtdaļmēnestiņos. Sasmalcina sīpolus.
  2. 2. Katliņā, kas malziet ietaukots ar oliveļļu, cep salmiņos sasmalcinātos sukini kopā ar sīpoliem, kamēr masa sāk šķīst laukā. Tikmēr var karstā ūdeni izškīdināt dārzeņu buljona kubiņus.
  3. 3. Kad cukini un sīpolu masa ir izšķīdusi tai pievieno kariju, visu kārtīgi apmaisa, līdz masa ir vienmērīgi dzeltena, tai pievieno krējumu un miltus, nedrīkst aizmirst arī buljonu. Zupu maisot vēl vāra 5 minūtes un pirms pašām beigām pievieno vēl šķipsniņu karija un kaijenas piparu garšai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas