Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Tvaicēti dārzeņi ar gaileņu mērci

2009. gada 3. septembris
Foto: Maija Strode
Pagatavošana
35 min
1. Ņem tvaicejamo katlu. Ielej ūdeni.
Foto: Maija Strode
2. Uz garšas pastiprinātāja uzliek baziliku un čāberu. Nomizo un sagriež bieti. Sagriež pupiņas. Nokasa un sagriež burkānus.
Foto: Maija Strode
3. To visu liek tvaicētāja pirmajā stāvā. Sagriež ziekāpostu, notīra un sagriež kartupeļus.
Foto: Maija Strode
4. To visu liek tvaicētāja 2. stāvā.
Foto: Maija Strode
5. Uzliek vāku un ieslēdz aparātu 25 minūšu režīmā.
Foto: Maija Strode
6. Notīra un sagriež gailenes. Sacep tās sviestā. Miltus sajauc ar ūdeni, pievieno sēnēm un mazliet pavāra.
Foto: Maija Strode
7. Pievieno sāli pēc garšas.
8. Kad tvaicētājs beidzis darbu, uzmanīgi izņem dārzeņus, kārto uz šķīvjiem un pārlej ar sēņu mērci.
9. Tvaicējot dārzeņus tajos saglabājas dabiskie sāļi un papildus sāli pievienot nevajag.
10. Lai labi garšo!
Uz augšu