-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Tvaicēti dārzeņi ar gaileņu mērci
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
1 biete ap 150 g
-
3 burkāni ap 300 g
-
½ ziedkāposta ap 200 g
-
150 g pākšu pupiņu
-
3 kartupeļi ap 300 g
-
150 g gaileņu
-
50 g sviesta
-
1 ēd. k. miltu
-
Sāls pēc garšas
-
(Nepieciešams tvaicējmais katls)
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
35 min.
-
Ņem tvaicejamo katlu. Ielej ūdeni.
-
Uz garšas pastiprinātāja uzliek baziliku un čāberu. Nomizo un sagriež bieti. Sagriež pupiņas. Nokasa un sagriež burkānus.
-
To visu liek tvaicētāja pirmajā stāvā. Sagriež ziekāpostu, notīra un sagriež kartupeļus.
-
To visu liek tvaicētāja 2. stāvā.
-
Uzliek vāku un ieslēdz aparātu 25 minūšu režīmā.
-
Notīra un sagriež gailenes. Sacep tās sviestā. Miltus sajauc ar ūdeni, pievieno sēnēm un mazliet pavāra.
-
Pievieno sāli pēc garšas.
-
Kad tvaicētājs beidzis darbu, uzmanīgi izņem dārzeņus, kārto uz šķīvjiem un pārlej ar sēņu mērci.
-
Tvaicējot dārzeņus tajos saglabājas dabiskie sāļi un papildus sāli pievienot nevajag.
-
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs