Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kartupeļu-ābolu kotletes

2005. gada 29. aprīlis
Foto: Rita Prane
Pagatavošana
20 min
1. Sagatavo produktus. Kartupeļus novāri, nomizo un vēl siltus izspied caur dārzeņu spiedi vai izmal caur gaļasmašīnu. Ābolu sarīvē uz rupjās rīves.
2. Gatavo kotlešu masu. Kartupeļus sajauc ar āboliem, pārkaisi piparus, cukru un sāli pēc garšas un rūpīgi samaisi. Pievieno sakultu olu un atkal rūpīgi samaisi, lai veidojas viendabīga masa.
3. Cep kotletes. Ņem ar rokām kotlešu masu, veido nelielus “cigārus” vai “plāceņus” un rūpīgi apvārti rīvmaizē. Uzkarsē pannā olīveļļu un cep apvārtītās kotletes, apgriežot katru pusi 2 minūtes.
4. Pasniedz. Pasniedz karstas ar skābu krējumu. Atdzisušas pasniedz ar saldo skābkrējuma mērci – 2 ēdamkarotes skāba krējuma sajauc ar 1 tējkaroti cukura, kamēr cukurs izšķīst.
Uz augšu