Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Guļbišnīki - krāsnī cepti un krējumā sautēti

Guļbišnīki - krāsnī cepti un krējumā sautēti

FOTO: Shutterstock.com

Guļbišnīki - krāsnī cepti un saldajā krējumā vai buljonā sutināti tupeņu pīrādziņi latgaļu gaumē garšo debešķīgi.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 5 kg kartupeļi
  • 1.5 kg maltas gaļas
  • 5 ēd. k. skābā krējuma
  • 3 olas
  • 3 sīpoli
  • Sāls
  • Malti pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

90 min.
  1. Sarīvē kartupeļus un 2 sīpolus. Lej masu marlē, cieši nospiež masai sulu.
  2. Kartupeļu sulai ļauj pastāvēt, lai nosēžas ciete. Nolej uzmanīgi sulu, cieti pieliek karupeļiem. Pieber sāli, pievieno 2 olas un 3 ĒK skābo krējumu.

  3. Maltai gaļai arī pierivē 1 sīpolu, pievieno 1 olu, 2 ĒK krējuma, piparus un sāli.

  4. Kartupeļu masu uzklāj uz plaukstas (kā plāceni), liek virsū gaļas bumbuli un ar abu roku palīdzību aiztaisa abas kartupeļu malas, lai gaļa paliktu vidū.
  5. Liek uz ietaukotas plāts cepeškrāsnī cepties 30-40 minūtes. Lad saliek sautējamajā katlā, pārlej ar buljonu vai saldo krējumu un mazliet pasutina. Var arī ēst bez sutināšanas.

    Ēd ar krējumu vai no speķīša uztaisītu mērcīti.
    Liek uz ietaukotas plāts cepeškrāsnī  cepties 30-40 minūtes....

    FOTO: Shutterstock.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Tomātu zupa ar dārzeņiem un pupiņām

Tomātu zupa ar dārzeņiem un pupiņām

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas