Guļbišnīki - krāsnī cepti un saldajā krējumā vai buljonā sutināti tupeņu pīrādziņi latgaļu gaumē garšo debešķīgi.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
5kgkartupeļi
1.5kgmaltas gaļas
5ēd. k.skābā krējuma
3olas
3sīpoli
Sāls
Malti pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
90 min.
Sarīvē kartupeļus un 2 sīpolus. Lej masu marlē, cieši nospiež masai sulu.
Kartupeļu sulai ļauj pastāvēt, lai nosēžas ciete. Nolej uzmanīgi sulu, cieti pieliek karupeļiem. Pieber sāli, pievieno 2 olas un 3 ĒK skābo krējumu.
Maltai gaļai arī pierivē 1 sīpolu, pievieno 1 olu, 2 ĒK krējuma, piparus un sāli.
Kartupeļu masu uzklāj uz plaukstas (kā plāceni), liek virsū gaļas bumbuli un ar abu roku palīdzību aiztaisa abas kartupeļu malas, lai gaļa paliktu vidū.
Liek uz ietaukotas plāts cepeškrāsnī cepties 30-40 minūtes. Lad saliek sautējamajā katlā, pārlej ar buljonu vai saldo krējumu un mazliet pasutina. Var arī ēst bez sutināšanas.