Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Guļbišnīki - krāsnī cepti un krējumā sautēti

2005. gada 29. aprīlis
Foto: Shutterstock.com
Guļbišnīki - krāsnī cepti un saldajā krējumā vai buljonā sutināti tupeņu pīrādziņi latgaļu gaumē garšo debešķīgi.
Pagatavošana
90 min
1. Sarīvē kartupeļus un 2 sīpolus. Lej masu marlē, cieši nospiež masai sulu.
2. Kartupeļu sulai ļauj pastāvēt, lai nosēžas ciete. Nolej uzmanīgi sulu, cieti pieliek karupeļiem. Pieber sāli, pievieno 2 olas un 3 ĒK skābo krējumu.

3. Maltai gaļai arī pierivē 1 sīpolu, pievieno 1 olu, 2 ĒK krējuma, piparus un sāli.

4. Kartupeļu masu uzklāj uz plaukstas (kā plāceni), liek virsū gaļas bumbuli un ar abu roku palīdzību aiztaisa abas kartupeļu malas, lai gaļa paliktu vidū.
5. Liek uz ietaukotas plāts cepeškrāsnī cepties 30-40 minūtes. Lad saliek sautējamajā katlā, pārlej ar buljonu vai saldo krējumu un mazliet pasutina. Var arī ēst bez sutināšanas.

Ēd ar krējumu vai no speķīša uztaisītu mērcīti.
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu