Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Grilētas kukurūzas vālītes ar laimu

2009. gada 29. augusts
Foto: Depositphotos.com
• Var ēst vienu pašu vai izmantot kā piedevu pie gaļas ēdiena.
• Ja nav iespējams cept uz grila, tad var apcept arī cepeškrāsnī. Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem, ievieto vālītes (vislabāk ir uz vidējām restītēm) un cep 30 minūtes. Cepšanai krāsnī nav vajadzības tās iepriekš mērcēt.
• Ja vēlas, tad gatavā vālītē var iespraust pagaru koka irbulīti un ēst, turot rokās.
Pagatavošana
50 min
1. Iemērc kukurūzas vālītes aukstā ūdenī uz 30 – 35 minūtēm.
2. Kamēr vālīte mērcējas, sagriež plānās šķēlītēs sieru.
3. Uz grila apcep kukurūzas vālīti, aptuveni 15 – 25 minūtes, tā, lai paliek zeltaini brūna un mīksta, bet neapdeg. Ik pa brīdim jāapgriež.
4. Cepot, vālīti pārlaista ar laima sulu, uz cepšanas beigām pārkaisa ar sāli un pipariem.
Pasniedz uzreiz pēc cepšanas, uzliekot siera šķēlītes un klāt laimu.

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu