Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Grilētas kukurūzas vālītes ar laimu

Grilētas kukurūzas vālītes ar laimu

FOTO: Depositphotos.com

• Var ēst vienu pašu vai izmantot kā piedevu pie gaļas ēdiena.
• Ja nav iespējams cept uz grila, tad var apcept arī cepeškrāsnī. Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem, ievieto vālītes (vislabāk ir uz vidējām restītēm) un cep 30 minūtes. Cepšanai krāsnī nav vajadzības tās iepriekš mērcēt.
• Ja vēlas, tad gatavā vālītē var iespraust pagaru koka irbulīti un ēst, turot rokās.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Kukurūzas vālītes
  • Laims
  • Čilli pulveris (der arī sarkanie pipari)
  • Siers, var būt Parmesāns, var būt arī mīkstais siers, pēc vēlēšanās
  • Sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

50 min.
  1. Iemērc kukurūzas vālītes aukstā ūdenī uz 30 – 35 minūtēm.
  2. Kamēr vālīte mērcējas, sagriež plānās šķēlītēs sieru.
  3. Uz grila apcep kukurūzas vālīti, aptuveni 15 – 25 minūtes, tā, lai paliek zeltaini brūna un mīksta, bet neapdeg. Ik pa brīdim jāapgriež.
  4. Cepot, vālīti pārlaista ar laima sulu, uz cepšanas beigām pārkaisa ar sāli un pipariem.
    Pasniedz uzreiz pēc cepšanas, uzliekot siera šķēlītes un klāt laimu.

    Labu apetīti!
    Cepot, vālīti pārlaista ar laima sulu, uz cepšanas beigām pā...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Pildīts cūkgaļas pavēderes cepetis pienā ar āboliem

Pildīts cūkgaļas pavēderes cepetis pienā ar āboliem

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas