Sēnes (vilnīši, rudmieses u.c. rudens vārāmās sēnes)
Burkāns
Sīpols
Augu eļļa
9% etiķis
Sāls
Pipari
Lauru lapa
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
60 min.
Sēnes-brukāni-sīpoli visi vienādās daļās. Sēnes sagriež ceturtdaļās vai uz pusēm, novāra un nokāšs. Burkānus sarīvē, sīpolus sagriež. Ber visu katlā, pārlej ar augu eļļu (uz aci, piemēram, ~ 0,7l uz 5kg salaatu). Saber sāli, piparus pēc garšas, iemet lauru lapiņas. Vāra apmaisot kamēr burkāni gandrīz gatavi. Beigās pielej pēc garšas etiķi (ja vēlas asākus, vairāk). Kamēr karsti, pilda izkarsētās burkās un uzreiz vāko ar metāla vāciņiem (var arī ar skrūvējamiem). Glabā ledusskapī vai pagrabā.