Burkānu - sēņu salāti

Sastāvdaļas

  • Sēnes (vilnīši, rudmieses u.c. rudens vārāmās sēnes)
  • Burkāni
  • Sīpoli
  • Augu eļļa
  • 9 % etiķis
  • Sāls
  • Pipari
  • Lauru lapas

Pagatavošana

60 min.
  1. Sēnes-brukāni-sīpoli visi vienādās daļās. Sēnes sagriež ceturtdaļās vai uz pusēm, novāra un nokāšs. Burkānus sarīvē, sīpolus sagriež. Ber visu katlā, pārlej ar augu eļļu (uz aci, piemēram, ~ 0,7l uz 5kg salaatu). Saber sāli, piparus pēc garšas, iemet lauru lapiņas. Vāra apmaisot kamēr burkāni gandrīz gatavi. Beigās pielej pēc garšas etiķi (ja vēlas asākus, vairāk). Kamēr karsti, pilda izkarsētās burkās un uzreiz vāko ar metāla vāciņiem (var arī ar skrūvējamiem). Glabā ledusskapī vai pagrabā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konservējumi



Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes



Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi