Nēģi vārīti sojas mērcē ar selerijas sakni un diļļu kremu

3 1

Sastāvdaļas

  • 200 g nēģi
  • 20 ml sojas mērce ''Kikoman''
  • 1 ēd. k. cukura
  • 100 ml ūdens
  • Sāls nēģu tīrīšanai
  • Marinētai selerijas saknei:
  • 300 g selerijas sakne
  • 20 ml etiķis
  • 100 ml ūdens
  • Sāls , cukurs
  • Lauru lapa
  • Graudu pipari
  • Diļļu krēms:
  • 100 ml saldais krējums
  • 50 g dilles, smalki grieztas
  • Līdzena ēdamkarote sinepes
  • Sāls pēc garšas
  • Rupjmaize
  • Avotkrese dekoram

Pagatavošana

180 min.
  1. Nēģus pārber ar sāli, lai gļotas atdalās, tad noslauka ar dvieli. Liek katlā un pārlej ar sojas marinādi, vāra aptuveni 30 min, līdz paņemot uz dakšas, nēģis lūzt uz pusēm. Ļauj atdzist tajā pašā traukā.
  2. Selerijas sakni nomizo, sagriež kubiņos un novāra mīkstu etiķa marinādē , atstāj lai atdziest.
  3. Diļļu krēms:
  4. saldo krējumu saputo stingrās putās un pievieno mazliet sāli un mazliet sinepes, beigās iecilā kapātas dilles.
  5. Visas sastāvdaļas, kad atdzisušas, kārto uz šķīvja, dekorē ar rupjmaizi un zaļumiem...
  6. Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas