Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Salāti Reņģes ar kartupeļiem un gurķiem

Reņģes ar kartupeļiem un gurķiem

FOTO: Māris Jansons

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg brētliņu
  • 1 kg mazu, stingru, nepāraugušu gurķīšu
  • 100 g etiķa
  • 1 l ūdens jeb tik daudz lai traukā gurķi būtu pārklāti
  • 5 ķiploka daiviņas
  • 1 sauja saspiestu peperkornu (zaļie pipari savā sulā)
  • Kartupelis
  • Sāls pēc garšas
  • Pipari pēc garšas
  • 1 ēd. k. sinepju sēklu
  • Augu eļļa tik daudz lai pārklātu reņģes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

180 min.
  1. Ja gurķi ir mazi, tiem neko negriež nost, lai tie neizjuktu. Gurķus var ielikt burkā vai arī kādā plastmasas traukā, jo paredzēti visai ātrai apēšanai.
  2. Pagatavo marinādi – ūdeni uzvāra kopā ar visām garšvielām (pa vidu pagaršojot, vai ir gana tīkama) un pārlej pāri gurķiem. Trauku nosedz ar vāku un atdzesē.
  3. Brētliņām nogriež asti un galvu un blīvi saliek karstumizturīgā traukā. Pārlej ar augu eļļu tā, lai zivtiņas ir nosegtas.
  4. Liek cepeškrāsnī 120 grādos un cep 3 stundas. Kad gatavas, atdzesē. Ar vāku nosegtā traukā, ieliktas vēsuma šādi pagatavotas brētliņas būs ēdamas arī pēc ilgāka laika.
  5. Traukā kārto marinētu gurķi, smalki sagrieztus lociņus, vārītu kartupeli, redīsus un salātu lapas.
  6. Pasniedz ar brētliņu krēmu, ko pagatavo šādi: saldo krējumu, pievienojot nedaudz sāls, saputo stingrās putās un pievieno divas samīcītas brētliņas (pirms tam salvetē jānosusina eļļa).
  7. Lieliska uzkoda ar alu un rupjmaizes šķēli!
  8. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Zemenes ar mocarellu jeb zemeņu caprese

Zemenes ar mocarellu jeb zemeņu caprese

Salāti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas