Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Treknās pakaļiņas

2009. gada 25. augusts
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
60 min
1. Nopērkam kādus 6 šķiņķīšus - tos, kuriem arī astes daļa klāt. Veikalā pie manām mājām pārdod sasaldētus tītara šķiņķīšus, bet esmu mēģinājis arī ar vistas - nav ne vainas.
2. Padarbojoties ar nazi novelkam ādu. Tas nav grūti. Bet tā, lai tas treknais gabaliņš paliek klāt. Sanāk tāda kā slēpotāju cepurīte, kurā pildām iekšā adžiku, marinētus, sasmalcinātu gurķus, tomātus un ķiplokus. Var pavisam nedaudz sīpolu. Sāls, protams, arī.
3. Liek cepeškrāsnī. Laiku nezinu, jo cepu uz aci 175 grādos. Kad ādiņa paliek brūna un kraukšķīga ir gatavs. Ēd ar vārītiem kartupeļiem. Nekādas mērces nevajag, jo ēdiens ir ne pa jokam trekns un nediētisks. Bet svaiga tomāta pusīti gan vēlams un šķīvja uzlikt. Atlikušo šķiņķīša daļu - bez ādas - liek atpakaļ saldētavā un vēlāk no tiem pagatavo citus ēdienu.

Lai labi garšo!
Uz augšu