Plovs labais

2009. gada 22. augusts
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
40 min
1. Daru tā. Visu vienā katlā.
2. Sagrieztus sīpolus kopā ar sagrieztiem burkāniem apcepam. Kad sīpoli mazliet karamelizējās liekam klāt gaļu sagrieztu mazos vai vidēji lielos gabalos. Gaļu apcepam bet ne izcepam. Labāk mazāk nekā sagrauzdēt sīpolus! Tikai tagad liekam klāt visas garšvielas.
3. Tad beram iekšā rīsus un visu samaisam, lai uzkarsētu rīsus, bet ne ne izceptu (apm -1min.). (Piebilde - ja taisa lielāku porciju vēlams rīsus bērt pa virsu un nejaukt visu kopā. Taču tad process būs garāks un sarežģītāks. To šeit nē)
4. Virsū uzlejam vārītu!!! ūdeni (vienalga karstu vai aukstu). Es leju ūdeni drusku vairāk nekā liekas pietiekami. :) Tam ir jānosedz viss maisījums ar 2-3 pirkstu līmeni virs tā. Visu lēnām 2-3 reizes apmaisa. Uz lēnas uguns gatavo. Vairs maisīt nedrīgst!!! Virsū jābūt vākam!
5. Atkarībā no uguns stipruma ūdens būs "beidzies" pēc 15-20 min. Plovu nevajag piecepināt. Vienkārši atstājiet to bez uguns lai tas kādas 10 min atpūšās un tad uz priekšu.
Uz augšu