Sākums > Receptes > Zupas

Zivju zupa "itāļu smeķis mazklinšu gaumē"

2009. gada 22. augusts
Foto: Sanita Vijupe
Kā jau vienmēr mājās ir kaut kādi produkti, bet līdz šim zināmiem ēdieniem pietrūkst kādu sastāvdaļu.
Mājās cepot saldētas zivis (vajadzēja fiksi ēst uztaisīt) parādījās ļoti daudz buljona (nesanāk vairs ceptas zivis)pannā un es no tā buljona vārīju zupu ar tomātiem, jo kaut ko līdzīgu ēdu Itālijā - Venēcijā. Tur visas zivju zupas bija uz tomātu bāzes.
Tā nu sanāca ļoti tuvu pēc garšas tām zupām un arī atmiņas atgriezās par burvīgi pavadīto laiku tur.
Pagatavošana
35 min
1. Ielej vidēji lielā katlā ūdeni un zivis. lai vārās. Vāra līdz kamēr zivis gatavas un ņem ārā.
2. Pieliek buljonam graudu piparus.
3. Applaucē tomātus un noņem mizu. Sagriež tik smalki cik vēlas un pievieno zivju buljonam, lai vārās.
4. Burkānus un sīpolu nomazgā, nomizo un sarīvē uz rupjās rīves un pēc vēlēšanās var uz pannas pakarsēt, bet var arī tāpat likt klāt zivju buljonam un tomātiem. Var sīpolu nerīvēt, bet sagriezt.
5. Kartupeļus nomazgā, nomizo un sagriež kubiciņos. Liek klāt zivju, tomātu, burkānu buljonam.
6. Zivi sasmalcina sīkāk un pievieno buljonam.
7. Zupai pēc garšas pievieno sāli, tomātu pastu, dilles un baziliku.bVar arī citas garšvielas, kuras iet vairāk pie sirds.
8. Vāra līdz kartupeļi ir mīksti.
9. Labu apetīti.
10. P.S. Pirmo reizi gatavojot šo zupu, man bija cepot saldētu zubatku, palicis ļoti daudz buljona un tad es lēju zupas katlā, pievienoju 1 gabaliņu pangasijas un visu pārējo. No tām zivīm man bija izveidojies zupas biljons. ;)
11. Var jau vārīt arī no zivju asorti! Tad būs eksotiskāk.
Uz augšu