Ņujorkas biezpienmaize

4 1

Sastāvdaļas

  • 175 g sausu cepumu, 85g sviesta, 3 olas, 340g biezpiena vai mājas siera, 85g pūdercukura, 150ml bieza saldā krējuma, 1 citrona sula, 1 ēdamkarote kukurūzas miltu

Pagatavošana

90 min.
  1. Sausos cepumus ieliek lielā plastmasas maisiņā un salauza. maisiņu izveltnē ar mīklas rulli, lai cepumus saberztu drupatās. 2.Katliņā uz lēnas uzguns izkausē sviestu. Izslēdz plīti, tad sviestā iemaisa cepumu drupatas. 3.Ieslēdz cepeškrāsni. Ietauko kūku cepamo veidni. veidnē ieber cepumu drupatas un cieši pieblīvē tās ar karoti. 4.Kūkas pamatni cep 20 minūtes. Pa to laiku divās bļodiņās atdala olu dzeltenumu no baltuma. 5.Biezpienu sakuļ ar olu dzeltenumiem. Pievieno cukuru, saldo krējumu, citrona sulu un kukurūzas miltus. Visu labi samaisa. 6.Tad atsevišķā traukā puto olu baltumus, līdz masa kļūst bieza un stingra. Tas var prasīt zināmu laiku. 7.Biezpiena maisījumā ar metāla karoti viegli iecilā saputoto olu baltumu, līdz masa kļuvusi viendabīga. 8.Masījumu uzlej uz kūkas pamatnes un izlīdzina virsmu. Tad visu liek cepeškrāsnī un cep 50-55 minūtes. 9.Cepeškrāsni izslēdz, taču biezpienmaizi atstāj iekšā, lai tā atdzistu. Šādi rīkojoties, tās virsējā kārta neplaisās. 10.Ja vēlies biezpienmaizes virsmu izrotāt, pārkaisi to ar smalki sarīvētu citrona miziņu vai nelielu daudzumu pūdercukura.

Komentāri

Agrita 2010. gada 4. maijs 21:57
Cik grādos jācep pamatne un tad biezpiena masa? Es cepu 220'C.
Gribēju arī pajautāt, ko šeit saucat par sausajiem cepumiem?
Es pamēģināju ar Selga! Kukurūzas miltus nācās aizvietot ar parastajiem miltiem! Domājams, ka nav pasaules gals!
Kopumā sanāca tīri garšīgi! Tikai, lai izceptu pannā ar 28 cm diametru, vajadzēja palielināt visu sastāvdaļu daudzumu apmēram 1,5reizes.
Rezultāts ļoti patika! :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti