Kartupeļu pīrāgs

2005. gada 29. aprīlis
Foto: Ina Fominova
Pagatavošana
60 min
1. Vārītus kartupeļus samaļ, pievieno olas, sāli, var pipariņus, labi samīca. Mīklu sadala divās daļās. Vienu izklāj uz cepešpannas, uzliekpildījumu un uzklāj atlikušo mīklu. Malas rūpīgi saspiež. Virsu noziež ar olu. Liek cepeškrāsnī. Cep zeltaini brūnu. Pasniedz sagrieztu šķēlesun pārlietu ar skābu krējumu.
2. Pildījumu pagatavošana.
3. Siļķi attīra no ādas un asakām, sagriež sīkos kubiņos, sajauc ar sakapātām olām un sīpolu.
4. Vārītu gaļu samaļ kopā ar sīpolu, pievieno sāli, piparus, var kādu garšvieliņu un viegli apcep.
5. Šampinjonus sagriež un apcep kopā ar sīpoliem. Pieliek sāli.
Uz augšu