Sākums > Receptes > Deserti

Vienkāršā melleņu kūka

2009. gada 20. augusts
Foto: Aija Miezīte
Pagatavošana
60 min
1. Visas mīklas sastāvdaļas ar rokām samīca, lai izveidotos izrullējama masa. Radoši jāpiet sastāvdaļu daudzumam: ja būs par daudz ūdens, mīkla būs pacieta, ja par daudz margarīna - ļoti trausla. Var uz laiku ievietot ledusskapī, bet - var arī to nedarīt.
2. Mīklu izrullē uz pannas plānā kārtiņā. (vēlams uz pannas likt cepampapīru.), uzloca maliņas, tad uz pamatnes uzber mellenes - vienā kārtā, ne ļoti biezi ( ziemā var lietot saldētas mellenes, tās vispirms atsaldējot, bet tad jārēķinās, ka būs daudz mitruma un var iet pāri mīklas malām)Uzbirdina sauju miltu, glāzi cukura, var atstāt arī nedaudz mīklas un izmētāt mīklas piciņas. Liek cepeškrāsnī un cep aptuveni 40 min. 180-200 grādu t'.
3. Gatavu kūku sagriež, ēdot var uzlikt karoti putukrējuma.
4. Līdzīgi var cept aveņu kūku, vai aveņu - melleņu.
Uz augšu