Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi Sālīti pētersīļi ar burkāniem

Sālīti pētersīļi ar burkāniem

FOTO: Vēsma Šķepaste

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 200 g pētersīļu lapu
  • 100 g burkānu
  • 2 ēd. k. sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

10 min.
  1. Sasmalcina pētersīļu lapas (ja ir sakņu pētersīļi, tad tos sarīvē), notīra un sarīvē burkānus. Visu liek lielā bļodā, pieber apmēram 2 ēd. k. sāls un ar rokām visu izmaisa un saspaida tā, lai veidojas suliņa.
  2. Kad pētersīļi ar burkāniem ir sasulojuši, maisījumu pilda tīrās burciņās tā, lai suliņa ir mazliet pa virsu. Glabā ledusskapī vai pagrabā.
  3. Lieto kā piedevu zupām, sautējumiem, mērcēm. Vien jāatceras, ka tad ēdienam sāli papildus bērt nevajag. Pētersīļu un burkānu proporcijas var variēt - burkānus var likt vairāk vai nemaz. Var maisījumam pievienot arī lokus un dilles.
  4. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Krabju salāti ar puķkāpostu, kukurūzu un svaigu gurķi

Krabju salāti ar puķkāpostu, kukurūzu un svaigu gurķi

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas