Sākums > Receptes > Deserti

Āboli cukura garoziņā

2009. gada 16. augusts
Foto: Gunta
Pagatavošana
30 min
1. Ābolus nomizo, izņem serdi, sagriež daiviņās. Sajauc 1 ēdamkaroti kartupeļu cieti ar ūdeni un pārlej āboliem uz 10 min. Katru ābola daiviņu apviļā kartupeļu cietē un liek traukā vienā kārtā.
2. Dziļā pannā lej eļļu un karsē līdz tā sāk vārīties. Eļļā liek ābolu daiviņas un apvāra 1-2 min. līdz ābolu gabaliņi pārklājas ar kraukšķīgu garoziņu, ņem ārā un notecina.
3. Citā traukā sajauc cukuru ar ūdeni, uzvāra un maisa līdz iegūst zeltainu sīrupu, pielej nedaudz sezama eļļu un ieber ābolu gabaliņus. Maisot karsē, līdz tos ņemot ārā stiepjas cukura diedziņi.
4. Ābolu gabaliņus liek uz trauka, kas ieziests ar sezama eļļu. Pārkaisa ar sezama sēkliņām.
5. Pasniedz karstus, pirms ēšanas ābola gabaliņus iemērcot aukstā ūdenī.
6. No ārpuses āboliem ir kraukšķīga garoziņa, bet iekšpusē tie ir mīksti un karsti.
Uz augšu