Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Jēra ribiņas ar alu

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Jēra ribiņas 2 kg
  • 6 lieli sīpoli
  • 1 vidēja selerija sakne
  • 1 neliels pastinaks
  • Gaišais alus (2 litri lai paliek uzdzeršanai)
  • Pipari, lauru lapa, krustnagliņas, sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

180 min.
  1. Ribiņas marinē ~ 1,5 stundu sev tīkamā veidā. Pēc tam viegli apcep līdz garoziņai. Bet var iztikt bez cepšanas.
  2. Sīpolus sagriež diezgan lielos kubiņos. Ieklāj tos kastrolī ar biezām sienām (3-4 cm). Virsū uzber selerija sakni, pastinaku un burkānus sagrieztus ~ 0,5 cm salmiņos. Uzber dažādus piparus pa 3-4 graudiņiem 3 krustnagliņas un lauru lapu. Virsū ciešā kārtā liek jēra ribiņas. Tam visam pārlej gaišo alu tā lai tas nosegtu produktus + ~3cm. Liek uz liela uguns. Pēc uzvārīšanās uguni samazina līdz minimumam, uzliek vāku un „aizmirst” uz 1,5 stundām. Apmēram pa vidu šim procesam pasāla. Gatavs lietošanai, lai gan var iet nedaudz tālāk – gaļu noņemt no kauliem, pārējo masu (bez lauru lapas) samalt un atkal visu apvienot.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Azu tatāru gaumē

Azu tatāru gaumē

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas