Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Jēra ribiņas ar alu

2009. gada 15. augusts
Foto: Egons
Pagatavošana
180 min
1. Ribiņas marinē ~ 1,5 stundu sev tīkamā veidā. Pēc tam viegli apcep līdz garoziņai. Bet var iztikt bez cepšanas.
2. Sīpolus sagriež diezgan lielos kubiņos. Ieklāj tos kastrolī ar biezām sienām (3-4 cm). Virsū uzber selerija sakni, pastinaku un burkānus sagrieztus ~ 0,5 cm salmiņos. Uzber dažādus piparus pa 3-4 graudiņiem 3 krustnagliņas un lauru lapu. Virsū ciešā kārtā liek jēra ribiņas. Tam visam pārlej gaišo alu tā lai tas nosegtu produktus + ~3cm. Liek uz liela uguns. Pēc uzvārīšanās uguni samazina līdz minimumam, uzliek vāku un „aizmirst” uz 1,5 stundām. Apmēram pa vidu šim procesam pasāla. Gatavs lietošanai, lai gan var iet nedaudz tālāk – gaļu noņemt no kauliem, pārējo masu (bez lauru lapas) samalt un atkal visu apvienot.
Uz augšu