Sākums > Receptes > Zupas

Aukstā tomātu zupa

2009. gada 14. augusts
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
30 min
1. Vispirms apstrādā zaļumus. Gan lokus, gan dilles var ņemt visai daudz, pa kārtīgai saujai. Dilles var griezt gan smalki, gan parupji, bet ieteicams tās vēl ar roku saberzt. Loki der gan smalkie ziemas (jeb maurloki), gan parastie vasaras, vienīgi resnie kāti zupai neder. Ja jums mīļi ir vēl kādi citi garšaugi (seleriju un pētersīļu lapas, kressalāti,baziliks, raudene, koriandrs), arī tos var uzmanīgi iesaistīt šajā radošajā pasākumā. Sagrieztos zaļumus liek zupas traukā, pieber sāli un piparus, aplej ar sulu (vai sulām).
2. Kamēr zaļumi mirkst sulā un noskaidro savstarpējās garšu attiecības, laiks mierīgi ķerties pie pārējo sastāvdaļu smalcināšanas.
3. Tomātu daudzums atkarīgs no to lieluma, piemēram, viens milzīgs, trīs nelieli vai sauja mazo. Tos var vienkārši sagriezt, bet var rīkoties ''sarežģīti": prāvos tomātus applaucē, nomizo, izņem sēklas, un tikai gaļīgo daļu sagrieztu liek zupā.
4. Gurķi nomizo un sagriež nelielos gabaliņos. Arī gurķu skaits jāsaskaņo ar to lielumu. Labāki ir mazie gurķīši vai garie ''pusmetrīgie", jo tiem ir sīkākas sēkliņas.
5. Saldie pipari jeb paprika var būt labs krāsu akcents: zaļa un sarkana krāsa mums jau ir, tāpēc dzeltenies būs īsti vietā ( īpaši tad, ja netiek izmantota kukurūza). Piparam izņem serdi un sēklas, to sagriež nelielos gabaliņos.
6. LAI LABI GARŠO! :)
Uz augšu