Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kabaču pankūkas ar piedevām

2009. gada 14. augusts
Foto: XPovar
Kabaču sezona rit pilnā sparā. Tad nu arī izmantosim šo vērtīgo dārzeni. Šim ēdienam der arī tādi kabači, kuriem nepieciešams ņemt arā sēklas. Šādus tos vairs marinēt īsti negribas, bet tāpēc jau arā nemetīsi.
Pagatavošana
60 min
1. Dārzeņu notīra kā jau esam pieraduši. Kabaču un burkānus sarīvē uz sakņu rīves, sīpolu sasmalcina, ķiploku saspiež spiedē. Saliek visu bļodā, pievieno sāli, piparus, olas, miltus un visu kārtīgi samaisa (miltus labāk pievienot uz aci, lai nav pa biezu, bet lai cepot nejuktu laukā, jo atkarībā no dārzeņu īpatnībām veidojas sula, kuru liet nost neceļas roka, jo ir ļoti garšīga).
2. Miltiem mīklā ļaujam drusku uzbriest un uz pannas eļļā cepam biezā tipa pankūkas, līdz zeltainam brūnumam.
3. Pasniedzam siltas, pārlietas ar mērci no skāba krējuma un zaļumiem (dilles, pētersīļi,..., kas nu kuram garšo) un pa virsu uberam sagrieztas vai skidiņās sasmalcinātas krabju nūjiņas, vārītas (lobītas) garneles vai citas jūras veltes.
4. Vēl kā piedevas der arī maltas gaļas mērce, mērce no cīsiņiem, vārītās desas, šķiņķa,...
5. Garšīgas pankūkas ir arī kā aukstā uzkoda.
6. Labu apetīti!
Uz augšu