Saldaas maizites un kanela gliemezishi

4 1

Sastāvdaļas

  • 50 g rauga, 1/4 l piena, 100g sviesta, 1/2 karotes cukura, 2 olas, skipsna sals, 400 - 500g miltu. Pildijumam: 50g sviesta, 4 karotes cukura, 4 tejkarotes kanela, 1 ola

Pagatavošana

60 min.
  1. Siltu pienu ielej blodaa ar sadrupinatu rauguun maisi, lidz izveidojas viendabiga masa. Uz lenas uguns katlina izkause sviestu, ko atdzesetu ielej bloda ar izskidinato raugu. Pievieno naza galinu sals, cukuru, olu un izsijatus miltus. To darot, visu laiku maisi. Kad mikla klust loti bieza, sac to micit ar rokaam. Kad mikla kluvusi jau spidiga un elastiga, parsedz to ar draninu un uz 45 minutem atstaj silta vieta. Miklai jaizaug divreiz lielakai. Sadali miklu divas dalas. No vienas dalas izrulle veltniti un sagriez to 10 - 12 gabalinjos. No katra gabalinja izveido apalu maiziti. Maizites saliec uz plats, kas izklata ar pergamentu. Tad parklaj ar draninju un atstaj uz 20 minutem. Apkaisi virtuves deliti ar miltiem un uz ta izrulle atlikusho miklu, pieskirot tai taisnstura formu. Pagatavo pildijumu: mikstu sviestu sarive ar cukuru un kaneli. Apzied izrulleto miklu ar kanela masu. Satin to velniti. Velniti sagriez 2 cm biezas ripinjas - gliemezishos. Izklaj plati ar pergamentu un saliec uz tas gliemezishus. Atstaj uz 20 minutem. Sakul olu un apsmeree ar to maizites un gliemezishus. Sakarse cepeshkrasni lidz 225 C temperaturai. Vispirms 12 - 15 minutes cep maizites cepeshkrasns videjaa limenii. Uzvelc virtuves cimdus, iznjem, plati un ieber maizites uz metala restem, lai atdziest. Nakamas 10 minutes cepeshkrasns videjaa limeni cep gliemezishus!!

Komentāri

minka 2011. gada 23. decembris 09:08
Bulciņas sanāk cietas, tādas irkā 2-3 dienu vecas būtu :(
minka 2011. gada 22. decembris 20:39
Par maz cukura. Mīklai noteikti vajag vismaz 100 g cukura klāt kā minimums. Sanāca kā baltmaize ar cukurotu kanēli :(

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti