Sākums > Receptes > Zupas

Soļanka no vis kā

2005. gada 29. aprīlis
Foto: Ina Fominova
Pagatavošana
30 min
1. Sagriež desu un žāvēto gaļu kubiņos, nieres sloksnītēs. Cep dziļā pannā, pēc brīža pievieno smalki sarīvētus burkānus, sakapātu sīpolu un turpina cepšanu. Beigās pievieno sagrieztus gurķus un tomātu mērci. Šajā zupā es mēdzu likt arī dažādus pašas gatavotus sakņu salātu konservus - visu, kas ir mājās ledusskapī vai pieliekamajā. Pacep vēl minūtes divas, pielej ūdeni un ļauj uzvārīties. Tad pārlej katlā, pieber kubiņos sagrieztus kartupeļus un pielej ūdeni līdz vēlamajam zupas biezumam. Vāra līdz kartupeļi gatavi, tad piespiež ķiploku un pieber zaļumus. Ļoti garšigi, ja zupai pieber sauju melno olīvu īsi pirms vārīšanas beigām un pasniedzot, šķīvi ieliek pāris plānu citrona šķēlīšu.
2. Ātri un garšīgi.
Uz augšu