Sākums > Receptes > Uzkodas

Grilētas paprikas filejas vīna etiķa un olīveļļas marinādē

2009. gada 9. augusts
Foto: Diana Petropula
Lieliska piedeva visiem gaļas ēdieniem bet arī laba uzkoda vieglām vidusjūras vakariņām kopā ar fetas sieru, olīvēm un maizi.
Pagatavošana
30 min
1. Papriku nomazgā un uzmanīgi nogriež vāciņus - kātiņus ar sēklotnēm, iztīra sēklas, cik vien tas iespējams.
2. Kārto sakarsētā (200-220) cepeškrāsnī (grilā) uz restēm - apmēram pa vidu vai uz augšējā plaukta.
3. Cep apmēram 10-15 minūtes un skatās vai mainās krāsa - tumši brūna, tad katru apgriež otrādi ar dakšu un turpina cept līdz abas puses brūniem pleķiem,
Foto: Diana Petropula
4. Cepeškrāsni izslēdz un velk pēc kārtas pa vienam laukā un uz šķīvja nomizo - mizai jālobās ļoti viegli - kā zīdpapīram no mitra mīksta augļa.
Foto: Diana Petropula
5. Uzmanību - papriku nevajag pārkaltēt - ja šķiet, ka gatavs, var vienu izvilkt ārtāk un pamēģināt novilkt mizu un, ja tas vēl neizdodas, var pagaidīt 3-5 minūtes - atkarībā no cepeškrāsns temperatūras.
6. Notīrītos gabaliņus liek uz cita šķīvja un sadala cik lielus vēlas.
7. Kad viss notīrīts, notecina sulu no šķīvja un kārto traukā, kuram var uzlikt hermētisku vāciņu. Paprikas gabaliņus liek kārtās, apslakot katru kārtu ar etiķi un viegli sajaucot ar pirkstiem, lai etiķis tiek klāt visiem gabaliņiem.
8. Kad visi traukā - pārlej ar olīveļļu un viegli saskalo. Tiem, kas mīl ķiplokus - kārtošanas laikā var pievienot sīki sakapātus ķiploku gabaliņus.

Lai labi garšo!
Foto: Diana Petropula
Uz augšu