Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Universālais baklažāns

2009. gada 9. augusts
Foto: XPovar
Pagatavošana
50 min
1. Baklažānu sagriežam palielos stienīšos, saberam bļodā un sajaucam ar sāli un atstājam uz 20-30 min., lai pasulojas. (pēc šādas apstrādes, baklžānus cepot, tiek patērēts ļoti neliels eļļas daudzums, kā arī pazūd tiem raksturīgais rūgtums)
2. Pa šo laiku ne pārāk smalki sasmalcinam sīpolu, uz rupjas rīves sarīvējam burkānus. Katliņā uzkarsējam eļļu un tajā apcepam sīpolus, burkānus. Pievienojam tomātu pastu, cukuru, sāli. Drusku vēl pacepam un pielejam nedaudz vāroša ūdens, piemetam laurlapu, piparus un pa laikam apmaisot sautējam.
3. Baklažānus no bļodas izberam caurdurī un noskalojam ar ūdeni. Uz atsevišķas pannas sakarsējam nedaudz eļļas un apcepam baklažānus, līdz tie ir zeltaini. Tad liekam tos katlā pie pārējiem dārzeņiem, kuri sautējas, samaisam un turpinam visu sautēt, līdz dārzeņi mīksti, taču nešķīst (ja maisījums drusku pa biezu liekas, var vēl pievienot vārošu ūdeni). Dažas minūtes pirms sautēšanas beigām pielejam etiķi, samaisam.
4. Universāla ēdamlieta gan silta, gan auksta pie gaļas, rīsiem, kartupeļiem. Var likt kā mērci uz picas ierastā ketčupa vietā.
Uz augšu