Sākums > Receptes > Deserti

Biezpienmaize ar mērcīti

2009. gada 8. augusts
Foto: Aiga Dejus
Pagatavošana
40 min
1. mīkla:
2. miltus sajauc ar sviestu, pievieno cukuru, sāli un olas. Mīklu plāni izveltnē un ieklāj cepešpanā, kurā iepriekš ieklāts cepampapīrs. Virsū liek biezpiena masu.
3. Biezpiena masa:
4. Olas saputo stingrās putās (olas ir ar visu dzeltenumu) ar cukuru un vaniļascukuru. Pievieno sarīvētu apelsīna miziņu. Tad pieliek biezpienu un visu vēlreiz saputo. Iecilā miltus. Masu liek cepešpannā, kurā ieklāta mīkla.
5. Cep cepeškrāsnī 200 grādos 35. min., cep zeltaini brūnu un pēc izcepšanās sagriež un pasniedz ar ogu mērci.
6. Mērce:
7. Katlā liek ogas, cukuru un Sangriju-vāra, tad pievieno kanēļa mizu un turpina vārīt. Tad iebiezina ar Sangrijā izšķīdinātu kartupeļu cieti, nedaudz atdzesē un pasniez ar biezpienmaizi.
8. Labu appetīti! :)
Uz augšu