Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Sautējums meksikāņu gaumē

2005. gada 29. aprīlis
Foto: Juris
Pagatavošana
40 min
1. Gatavošanas laiks 30-45 minūtes (man, gatavojot vienam, priekš 15 personām aizgāja 2 stundas).
2. Vistas gaļu (apm. 400g fileja vai stilbi bez ādas) sagriež kubiciņos (tik lielos kā vīrieša īkšķa gals), pārslaka ar sojas mērci, izmaisa un atstāj uz 15 minūtēm. Sautējamā katlā ielej 4 ēdamkarotes eļļas, uz plīts, nevis cepeškrāsnī lēni uzkarsē, pievienojot 1 sīpolu, 4 ķiploka daiviņas, 1 burkānu (viss sakapāts). Sautē eļļā, maisot kamēr saknes mīkstas, pieber pustējkaroti cukura, šķipsniņu sāls.
3. Liek katlā karstā eļļā vistas gaļu, ātri apcep maisot. Pieber naža galu malno piparu, tikpat sarkano, karija pulveri, pagaršo vai nevajag sāli. Gaļas cepšanas (sautēšanas) laiks apmēram 15 minūtes. Tad virumam pievieno bundžu konservētu pupiņu (200-250g) un tikpat konservētas kukurūzas. Visam kopā ļauj uzkarst, labi samaisa un pielik tomātu aso mērci, izmaisa, uzliek katlam vāku un ļauj garšām ievilkties.
4. Galdā ēdienu liek ar visu katlu. Ēd no dziļām bļodiņām ar karoti, piekožot franču baltmaizi (tievais, garais batons), kas sagriezta rupjos gabalos. Sautējuma- gaļas, pupiņu, kukurūzas un tomātu viruma šķidrums ir tik gards, ka, bļodiņu izēdot, to gribas “izsalucīt” sausu ar maizes gabalu.
Uz augšu