Tomātu čatnijs

Sastāvdaļas

  • Tomāti - 2 kg
  • Sīpoli - 1/2 kg
  • Ķiploki - 2 daiviņas
  • Vīna etiķis - 450 ml
  • Cukurs - 250 g
  • Malta paprika - 1 ēd.kar
  • Kajēnas pipari - 1 tējkarote
  • Sinepju graudiņi - 2 tējkarotes

Pagatavošana

120 min.
  1. Tomātus pārlej ar verdošu ūdeni, novelk miziņu un sagriež mazos gabaliņos. Katlā ber sagrieztos tomātus, sasmalcinātus sīpolus un ķiplokus, pielej ~pusi no paredzētā vīna etiķa. Masu uzvāra un turpina vārīt 30 min. Pēc tam pievieno pārējās sastāvdaļas un vāra vēl ~60-80 min. līdz masa kļūst bieza.
  2. Karstu lej burciņās. Čatnijs būs gatavs pēc 2 mēnešiem. Pasniedz pie ceptas vai grilētas gaļas.

Komentāri

Gunta 2010. gada 6. augusts 17:44
Vēlams uzglabāt vēsā vietā, bet, ja burciņa nav atvērta, var glabāt arī istabas temperatūrā. Vēsumā to var uzglabāt līdz pavasarim un pat ilgāk.
inese 2010. gada 6. augusts 10:20
kur čatnijs jāglabā (ledusskapī vai vienalga kur) un vai tas var nostāvēt visu ziemu?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konservējumi


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi