Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Biezpiena kūka ar skābajiem ķiršiem

2009. gada 31. jūlijs
Foto: Agnese Dūze
Pagatavošana
85 min
1. Ņem miltus, 70g cukura, 1 paciņu vaniļas cukura un sāli un samaisa. Pievieno mīkstu sviestu un samīca mīklā.
2. Formu ietauko, tajā liek sagatavoto mīklu un piespiežot vienmērīgi izlīdzina pa visu formas apakšu.
3. Ņem vienmērīgi sasmalcinātu biezpienu, skābo krējumu, 100g cukura, 1 paciņu vaniļas cukura, olas un mannu, un izmaisa vienmērīgi, lai nav kunkuļu un biezpiena graudu. Pievieno citrona sulu (var iztikt arī bez šīs sulas, tad kūkai būs cita garša). Šo masu uzlej mīklai, kas atrodas formā.
4. iepriekš sakarsētā krāsnī uz vidējā plaukta cep 150-175 grādu temperatūrā apmēram 50-60 minūtes. Kūkai ļauj atdzist.
5. Ķiršus nosusina (sula noderēs dekorēšanai) un sadala vienmērīgi pa kūkas virsmu. Tad no 250ml ķiršu vai kādas citas sulas, palikušaliem 20g cukura un Tortenguss pagatavo glazūru pēc paciņai pievienotās pamācības, un pārlej ķiršiem, liešanu sākot no centra.
6. Pirms pasniegšanas kūku vismaz stundu jāpatur aukstumā. Pašai vislabāk garšo, ja kūka vismaz 2 stundas bijusi ledusskapī.
Uz augšu