Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Biezā šampinjonu mērce ar tomātiem

2009. gada 30. jūlijs
Foto: Ieva
Pagatavošana
20 min
1. Liek vārīties rīsus (ūdens+sāls+maggi kubiņš).
2. Notīra un sakapā sīpolu, liek sakarsētā pannā (kur jau ir taukvielas) un apcep zeltaini brūnus.
3. Sagriež šampinjonus vidēji lielos gabaliņos un liek cepties pie sīpoliem. Pievieno sāli un vegetu.
4. Sagriež tomātu un, kad no šampinjoniem sāk nākt ārā sula, pievieno tomātu un visu pasautē 5 min. uz lēnas uguns.
5. Krūzītē samaisa vienu ēd.k. miltu ar 1 glāzi piena. Pievieno sēnēm. Samaisa.
6. Pēc izjūtas pievieno saldo krējumu, lai mērce būtu samērā bieza.
7. Pasniedz kopā ar izvārītajiem rīsiem.
8. Labu apetīti!
Uz augšu