Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Follijā cepti kartupeļi ar zaļumiem

2009. gada 28. jūlijs
Foto: Alīna Niklase
Pagatavošana
80 min
1. Kārtīgi nomazgā kartupeļus un nemizotus liek vārīties (aptuveni pus stundu, atkarīgs no lieluma un šķirnes). Kartupeļiem jābūt mīkstiem, bet ne pilnībā novārītiem.

* Kamēr vārās kartupeļi, var smalki sagriezt tomātus (plānās šķēlēs), sīpolus (arī plāni) un ķiplokus.
2. Kad kartupeļi novārījušies, tos noskalo aukstā ūdenī, lai neapdedzinātu rokas.
3. Katru kartupelīti pārgriež uz pusēm un bagātīgi iesmērē katru pusīti ar sviestu vai margarīnu.
4. Virsū vienai pusītei liek tomāta šķēlīti, sīpoliņu un ķiplociņu.
5. Pārber ar garšvielām - svaigām vai kaltētām dillēm, pipariem, sāli utt.
6. Saliek kartupeļu pusītes atpakaļ kopā un katru kartupeli ietin follijā (vidēji lielam kartupelim nepieciešama ~ 10 cm plata loksne).
7. Kartupeļus liek uz grila vai cepeškrāsnī 180 grādos, un cep aptuveni 15-20 min.
8. Pasniedz ar lapu salātiem un saldrējuma/diļļu mērci!

Lai labi garšo! :)
Uz augšu