Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Omes vista dārzeņu mērcē

2009. gada 28. jūlijs
Foto: Alise Koko
Pagatavošana
40 min
1. Sagriezt vista fileju 2cm strēmelēs;
2. Tad bļodiņā to visu apkaisīt ar garšvielām un samaisīt pārlejot ar vīnu un olīveļļu;
3. Uzlikt vāku un ļaut vismaz 30 minūtes iesūkties;
4. Nomizot kartupeļus un burkānus un sagriezt vidējās ripiņās;
5. Izklāt kartupeļu un burkānu ripiņas cepamajā tvertnē tos pārkaisa ar sāli, pipariem, garšvielām;
6. Tajā pašā brīdī uz pannas izkausētais sviests un viss bļodiņas saturs tiek uz vidējas uguns cepts pievienojot jau sakapātos sīpolus;
7. Kad vista jau ir balta un mutuļo savā sulā, nolej sviesta un vistas sulu atsevisķā traukā un pievienojam vistai olīveļļu, lai gabaliņi nedaudz apbrūninās un cepam uz augstas temperatūras;
8. Cepeškrāsni uzsilda un, kad vistas un sīpola gabaliņi ir apbrūnināti uzklājam tos jau sakārtotajiem dārzeņiem, un pirms tam nolieto sulu pārlejam pāri un ievietojam cepeškrāsnī;
9. Aptuveni pēc 20 - 25 minūtēm pārbaudam kartupeļu cietību un pārlejam sacepumu ar saldo krējumu vai ar kārtīgi samaisītu 200 ml pienu ar cukuru un vēl apmēram 10 - 16 minūtes cepam;
10. Noklāt virsu ar mozzarella sieru un apmēram 5 minūtes pacept, kad siers izkusis un ir nedaudz brūnīgas maliņas noslēdzam cepeškrāsni un kadu brītiņu vēl atstājam, lai mērce bagātīgāk iesūcās darzeņos;
11. Lai labi garšo!
Uz augšu