Sākums > Receptes > Dzērieni

Saldētā ogu tēja

2009. gada 27. jūlijs
Foto: Jānis Manteifels
Pagatavošana
30 min
1. Ogas vai augļus akurāti nomazgā. Es sajaucu ar cukuru(daudzumu liek katrs, pēc patikas) ogas bļodā(vēlams stikla vai plasmasa) un kārtīgi saspaidu maisīdams. Kamēr paliek sula un tā saucamais ogu ādiņas un kauliņi. Šo maisījumu maisījumu izlaižu(ar koka karotes palīdzību) caur sietu,(lielo, bet vidēji smalko) pa nelielām daļām citā bļodā. Protams tas prasa laiku un izturību. Tad maisījumu saleju pa trauciņiem ledum domātiem un fiksi sldētavā. Tad kad kubiki ir kārtīgi sasaluši, tad var tos sabert pa maisiņiem. Ogas var taisīt ari bez cukura, bet man garšo salda tēja un laikam ari vitamīni cukurā, sasaldēti labāk saglabājas. Uz veselību!
Uz augšu